Voor collectief Draw up! tekende ik samen met collega Norbert Vermeer bij twee duurzame lunches waarbij live tekenen een echt magisch tintje gaf.

Norbert tekende eerder in Brussel, ik tekende in Amsterdam. Het evenement was georganiseerd door 2dHands en 2ememain, samen met Adevinta, de groep die ook achter Marktplaats zit. Het was een diverse groep deelnemers, met grote namen zoals Decathlon, Delhaize en Polestar. De locatie? Het fantastische restaurant de Kas, waar het eten net zo geweldig was als de sfeer.

Waar draaide het evenement om? Om duurzaamheid en tweedehands online verkopen – superbelangrijke onderwerpen als we een groenere toekomst willen bouwen. Terwijl de gesprekken gaande waren, werkte ik op mijn nieuwe tekenezel. Ik legde de kernideeën, creatieve momenten en leuke fragmenten van het evenement vast.

Live-tekenen voegt echt iets unieks toe aan elke gebeurtenis. Het maakt de boel niet alleen visueel mooi, maar ook het vastleggen van momenten terwijl ze gebeuren, geeft een speciaal gevoel dat nog lang blijft hangen.