Ik ben een echte verhalenverteller. Van oorsprong striptekenaar voor oa. Suske & Wiske weekblad, Eppo en Zone 5300 en illustrator van talrijke schoolboeken. Met mij haal je iemand met een enorme schat aan ervaring binnen. Hier daar wat meer over in een kort overzicht van comiclopedia Lambiek:

Jeroen Steehouwer begon zijn stripcarrière bij het tijdschrift Sjors en Sjimmie met reeksen als ‘Fanteasy’ (scenario’s van Fred Julsing, 1987-88) en ‘Roy Bellevue’ (scenario’s van Hanco Kolk, 1989). In 1990 was hij medeoprichter van Funny Farm, de stripstudio die het blad Razzafrazz uitgaf. Voor dit blad maakte Steehouwer enkele zelfstandige verhalen, waaronder ‘Ereschuld’, met een scenario van M. Daalder en P. van Dongen. Steehouwer runde zijn eigen Hildebrand Studio, waarmee hij in eigen beheer Hildebrand Comix uitgaf. Hij illustreerde verhalen met ‘Winnie de Poeh’ en ‘Kleine Hiawatha’ voor de Nederlandse Disney-productie begin jaren negentig, en in 1994 begon hij zijn gagstrip ‘Katja’ in Suske en Wiske Weekblad. Voor datzelfde blad maakte hij tussen 1998 en 2001 met Frans Leenheer en scenarist Willem Ritstier de avonturenreeks ‘Pelle’.

‘WOK’

In 1995-97 maakte Steehouwer zijn eerste autobiografische strips voor Zone 5300. Vervolgens maakte hij in 1997-1998 het langere verhaal ‘WOK’ en een reeks verhalen gebaseerd op het werk van Leo Tolstoj, genaamd ‘Waarvan Leeft De Mens’. In 2006 verscheen het eerste album van zijn stripautobiografie, genaamd ‘De Uitweg – Jeugdjaren’, bij Syndikaat. Het was ook een van de eerste strips die in het ePub-formaat verscheen. Steehouwer is ook actief in de reclamewereld. Hij maakte illustraties voor uitgeverijen als Malmberg en Wolters Noordhoff en maakte de gagstrip ‘Ad Nobel’ voor Center Nieuws, het interne magazine van Akzo Nobel.

Hilary King

Hij werkte samen met Frans Leenheer aan diverse commerciële projecten via hun Rotterdamse Studio Steehouwer & Leenheer. Het duo werkt ook aan strips als ‘Hilary King’ (script van Ger Apeldoorn) en ‘Veertigers’ (script van Frans Hasselaar) voor Eppo sinds 2012, evenals nieuwe verhalen met Disney-figuren voor Donald Duck vanaf 2014. Het duo heeft in 2012 ook de webcomic ‘Puppy’ ontwikkeld.  

Stripboeken van Jeroen Steehouwer in de webshop van Lambiek

 

 

Artwork © 2023 Jeroen Steehouwer